Hopp til innholdet

Hvordan best rengjøre skinnbilseter?

Skitt, matrester, hundehår og lignende kan over tid smusse til skinnsetene i bilen og en skikkelig rengjøring kan være på sin plass. Her er noen tips til hvordan du kan gå over og vaske skinnsetene i bilen.

For å rengjøre perforerte skinnbilseter, støvsug opp alt løst rusk på bilsetene med en håndholdt støvsuger, og påfør deretter skinnrenseren på en myk børste. Bruk deretter en forsiktig, sirkulær bevegelse for å rengjøre setene. Til slutt bør man gå over setene med en skinnbeskytter.

Støvsug setene dine 

Før du rengjør setene dine, vil du ønske å støvsuge opp løst smuss eller rusk fra setene. Støvsuging er et viktig skritt siden det vil bidra til å sikre at ikke slipende smuss, sand eller mat blir gnidd inn og forårsaker skade på setene dine under rengjøring. Du vil også sørge for at alt som sitter løst i perforeringene løfter seg opp.

Bruk en håndholdt støvsuger med dysefeste for å få tilgang til de vanskelig tilgjengelige stedene i og rundt setene dine.

Skinnrens sett til bilseter /Detailshop.no

Påfør rengjøringsmiddel

Det første trinnet for å rengjøre bilseter av perforert skinn er å bruke en skinnrens til setene dine. Du kan kjøpe et skinnrensemiddel som Colourlock Leather Cleaner Strong eller du kan også lage ditt eget ved å blande én del eddik med to deler linolje i en sprayflaske.

Colourlock Leather Cleaner Strong – Skinnrens /Detailshop.no

Du kan finne linolje i din lokale jernvarehandel. Sørg for at du alltid tester med en flekk på et usynlig område av setene dine før du påfører over alt.

Påfør en liten mengde lærrens på en myk børste og rengjør skinnsetene forsiktig med en sirkulær bevegelse for å få opp smuss. Pass på at børsten du bruker ikke er for slitende for bilsetene dine. Prøv en børste fra Colourlock , eller hvis du ikke har børste, fungerer også en myk tannbørste. 

Skinnbørste med syntetiske fibre

Pass på at du ikke sprayer skinnrens direkte på setene dine, da fuktigheten kan trenge inn i perforeringene og bli fanget, og til slutt potensielt forårsake mugg. For å være på den sikre siden, start i det små og påfør mer etter behov under rengjøring og jobb deg gjennom små seksjoner på setene om gangen. 

Tørk ned 

Bruk et tørt mikrofiberhåndkle til å tørke grundig av eventuelle renserester og smuss som har kommet opp under rengjøringen. 

Påfør skinnbeskytter

Etter rengjøring av skinn er det alltid viktig å følge opp med en skinnbeskytter av høy kvalitet for å forhindre fremtidige skader eller sprekker på skinnet. I tillegg kan en skinnbeskytter av god kvalitet legge til år til skinnsetene dine ved å gjenopprette fuktighet. 

Skinnbeskytter er det siste steget i behandlingen av setene /Detailshop.no

Sørg for at beskytteren du velger også beskytter skinnsetene dine mot UV stråler, da UV lys over tid vil føre til skadede og ødelagte bilseter.

Test skinnbeskytteren på et lite område for å sikre at den fungerer bra for setene dine. I så fall vil du igjen ønske å starte med en liten mengde på en ren, tørr mikrofiberklut og påføre jevnt over setene. Trikset er å ikke være for sjenerøs med middelet, da du ikke vil overmette setene dine.

Når du er ferdig med å påføre skinnbeskytteren kan du parkere bilen i garasjen eller skyggen og la middelet trekke inn i setene i minst én time. Over natten er naturligvis det beste. Når middelet har fått tid til å trekke inn i skinnet kan du utføre en siste tørking for å fjerne overflødig middel fra setene. Bruk en microfiber klut og gå over setene i sirkler.

Vinyl og båtsete rens /Detailshop.no

Les gjerne mer om Montere og koble en LED-lysbar til bil og pickup, Hvordan ser en dårlig tennplugg ut? og Vask og Behandling av Matt Lakk.