Hopp til innholdet

Hvordan oppdage og rengjøre en defekt masse luftmengdemåler

En luftmengdemåler (MAS) bestemmer luftmassen som kommer inn i et kjøretøys drivstoffinnsprøytningsmotor, og sender disse dataene til motorstyringsenheten eller ECU. Luftmasseinformasjonen er nødvendig for at ECUen skal balansere og levere riktig mengde drivstoff til motoren. Når et kjøretøys luftmengdemåler er defekt eller defekt, kan det forårsake en rekke problemer og vanligvis resultere i svært dårlig ytelse fra motoren din.

Symptomer på en defekt luftmengdemåler

En defekt masse luftmengdemåler vil forårsake problemer som ligner på lav kompresjon eller lavt vakuum, og vil også vise symptomer som ligner på når bilen din har lavt drivstofftrykk fra en defekt drivstoffpumpe. Her er noen av de vanligste symptomene på en defekt masse luftstrømssensor:

  • Motoren er veldig vanskelig å starte
  • Motoren stopper like etter start
  • Motoren reagerer tregt under belastning eller tomgang
  • Nøl og rykk under akselerasjon
  • Motoren «hikker»
Finn riktig luftmengdemålet ved å skrive inn skiltnummeret /Skruvat.no

Hvis du tror at bilen din har en defekt luftmassesensor, må du ta den med til en kvalifisert mekaniker, slik at en komplett datamaskindiagnose kan kjøres. I de fleste tilfeller har en defekt massestrømssensor en spesifikk kode som vil genereres under datadiagnostikk, og er vanligvis lett å bestemme med datatestutstyr.

Slik rengjør du en skitten Luftmengdemåler

Vanligvis vil du rense luftmengdemåler hver sjette måned, eller hver gang du skifter olje. Å rengjøre det når du bytter eller rengjør luftfilteret, vil være en god måte å spare både tid og penger.

Fjern sensoren
For å rengjøre Luftmassemåler må du først ta den ut. Dette gjøres ved å åpne bilens luftboks og bruke en flat skrutrekker til å plukke den ut. Når du fjerner sensoren, må du aldri berøre ledningene. En frakoblet luftmassemåler kan ikke elektrokutte deg, men ledningene er delikate og små. Å bryte en vil kreve en erstatning, som kan løpe oppover $ 100, så det er best å være forsiktig.

Rengjør sensoren
Deretter har du to valg. Det billigste alternativet ville være å ta Luftmassemåler og plassere den i en plastpose fylt med sprit. Ta posen og flytt den rundt, og pass på at alkoholen vasker alt smuss og smuss fra sensoren. Et annet alternativ ville være å gå til din lokale bildelbutikk og kjøpe en spesiell ren luftstrømssensor, og spray den på sensoren din, men som nevnt tidligere er dette dyrere.

Tørk og installer sensoren på nytt
Etter å ha rengjort luftmengdemåleren med enten rengjøringsmiddel eller sprit, la den sitte, vanligvis i 20 minutter eller mer. Sensoren må være helt tørr før den kan installeres på nytt i bilen, ellers kan du skade den. Bytt den og det er alt.

Les mer om Hvor ofte bør du bytte bilens kjølevæske?, Symptomer på en ødelagt toppakning i motor eller Vask og Behandling av Matt Lakk.